وقتی عبارت بهرهوری و بهینه سازی مصرف را میشنویم احتمالا همه یاد صرفهجویی در مصرف انرژی میافتیم؛ اما امروز، به بهانه روز بهرهوری و بهینهسازی مصرف، قصد داریم تا این مسئله مهم را از زاویه دیگری نگاه کنیم.
در هر تیم و سازمانی افزایش بهرهوری باعث کاهش هزینهها، افزایش تولید و خدمات، افزایش کیفیت و …. میشود که همین مسئله باعث شده که بهرهوری و افزایش اون برای هر سازمانی مسئله مهم و جدی محسوب شود.
امروز و در این پست قرار است راهکارهایی را بررسی کنیم که باعث میشود هرکدام از ما حین انجام دادن وظایفی که در محیط کار بر عهده داریم و یا حتی انجام کارهای شخصی، با کمترین اتلاف زمان و انرژی روبه رو شویم.
۱- انجام اولویت بندی کارهای روزانه: این کار را میتوانید با کمک ماتریس آیزنهاور انجام دهید. توضیحات مفصل این تکنیک را در پستهای بعد منتشر خواهیم کرد.
۲- ایجاد وقفه بین کارها برای استراحت: هرکاری را که میتواند به شما انرژی دوباره بدهد، در زمانهای کوتاه بین کار انجام دهید. مثل نوشیدن یک فنجان قهوه، قدم زدن و یا حتی آبیاری گلدانهای روی میز.
۳- حذف عوامل حواس پرتی از محیط: این مورد نیازی به توضیح ندارد. اگر دنبال جلوگیری از اتلاف وقت هستید، میتوانید اعلانهای ایمیل و موبایلتان را خاموش کنید. اگر در محیط پر سروصدایی کار میکنید که کنترلی روی آن ندارید، میتوانید از هدفونهای حذف صدا و همچنین تکنیکهای افزایش تمرکز استفاده کنید.
۴- برگزاری جلسات به صورت ایستاده: شاید به نظر برسد که این مورد کمکی به افزایش بهرهوری نکند اما وقتی جلسات به صورت ایستاده برگزار شود، افراد برای جلوگیری از خستگی، درگیر صحبتهای حاشیهای نشده و بحث را بیش از حد طولانی نمیکنند.
قطعا روشهای زیاد دیگری هم برای افزایش بهرهوری و بهینه سازی مصرف هست. شما چه راهکاری را برای جلوگیری از اتلاف وقت پیشنهاد میکنید؟